Rychlý filtr: Bez přidaného cukru Bez lepku Fair Trade Ze surovin bez lepku Bez vejce Bioprodukt Bez mléka Rostlinné Novinka Akce

Bio malinový jogurt bez laktózy 150 g

Obrázek
Bez lepku Bioprodukt Fair Trade

Nelze poslat poštou, jen doprava Zdraví u cesty
Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu, a obsahuje živé mléčné kultury.

Kód: 12462
Výrobce: Berchtesgadener
Příznaky: Fair Trade, Bioprodukt, Bez lepku
20,00 Kč Skladem

Popis produktu

UPOZORNĚNÍ: Chlazené zboží. Toto zboží lze objednávat přes náš e-shop pouze, pokud si zboží vyzvedáváte na jednom z odběrních míst.

Je ochucený štědrou dávkou malin, oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů.

VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům. Dle provedených studií má bio mléko přirozeně vyšší obsah určitých živin než mléko z běžných chovů. O hodně vyšší je hladina omega 3 mastných kyselin (až o 71 %), které jsou nutné pro zdravé srdce a klouby a pevné kosti a zuby. Většina lidí trpí nedostatkem omega 3 mastných kyselin. Výzkumy opakovaně prokázaly, že bio mléko má vyšší hodnoty vitaminu E, vitaminu A a antioxidantů. Krávy, které konzumují hodně čerstvé trávy a jetele, dávají mléko s obsahem vitaminu E průměrně o 50 % vyšším a beta karotenu o 75 % vyšším než je obsah těchto látek v běžném mléce (z beta karotenu vyrábí naše tělo vitamin A). Obsah antioxidantů luteinu a zeaxanthinu je dva- až třikrát vyšší.

CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.

OBSAH: 150 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo

SLOŽENÍ: bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), malinová složka 17 % (maliny* 8 % celkem, přírodní třtinový cukr*, citrónová šťáva*, zahuštěná šťáva z arónie*, tapiokový škrob*, zahušťovadlo karobová moučka*), přírodní třtinový cukr**, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 82 %.

Prodejna Zdraví u cesty
Náměstí Míru 31
Židlochovice
667 01

Otevírací doba
PO-PÁ 7.30 - 18.00
SO 8.00 - 12.00

ukázat na mapě >


.... i s námi BEZ OBALU!
 
       
Položka byla vložena do košíku.
< Zpět k nákupu K pokladně