Rychlý filtr: Bioprodukt Bez mléka Rostlinné Bez přidaného cukru Bez lepku Fair Trade Ze surovin bez lepku Bez vejce Novinka Akce

Jogurt - vanilka,bez laktózy Bio 150g,chlazené

Obrázek
Bez lepku Bioprodukt Fair Trade

Bio vanilkový jogurt bez laktózy BGL 150 g,Fair Trade Bezlepka Bio UPOZORNĚNÍ: Chlazené zboží. Pouze osobní odběr na prodejně.

Kód: 12460
Příznaky: Bez lepku, Bioprodukt, Fair Trade
22,00 Kč Na objednání

Popis produktu

Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu, a obsahuje živé mléčné kultury. Je ovoněný Bourbon vanilkou, oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
CO TO JE LAKTÓZOVÁ INTOLERANCE: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi příznaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.

OBSAH: 150 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), voda, řepný cukr**, výtažek z Bourbon vanilky*, Bourbon vanilka*, zahuštěná citrónová šťáva*, tapiokový škrob*, zahušťovadlo karobová moučka*, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 89 %. Obsah tuku v mléčné složce 3,9 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 375 kJ/89 kcal
Tuky 3,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g
Sacharidy 10,8 g
z toho cukry 10,4 g
z toho laktóza < 0,1 g
Bílkoviny 3,7 g
Sůl 0,07 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Vanilkový jogurt bez laktózy. Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.

Prodejna Zdraví u cesty
Náměstí Míru 31
Židlochovice
667 01

Otevírací doba
PO - PÁ   8:00 - 17:00
SO - NE   zavřeno

ukázat na mapě >


.... i s námi BEZ OBALU!
 
       
Položka byla vložena do košíku.
< Zpět k nákupu K pokladně