Miso genmai - hnědá rýže 400g COUNTRY LIFE
Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO
Kód: | c463004 |
Výrobce: | Country life s.r.o |
Popis produktu
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní. Složení
SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní. Složení
SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.