Tapioca škrob 250g ZDRAVÍ Z PŘÍRODY
Popis produktu
Tapioca, v překladu Tapioka
Tapioca je škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob, ve farmacii k výrobě léků, jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, kaší a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.
Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo jako poleva na ovocné koláče (náhrada želatiny). Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Tapioca je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem, nezatíží vaše trávení.
Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.
Tapioca je škrob získaný z kořene manioku. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie, kde jsou jeho silné, vláknité kořeny používány v různých formách, v podstatě všude, kde my používáme bramborový nebo kukuřičný škrob, ve farmacii k výrobě léků, jako mouka do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva a jiných nápojů, kaší a samozřejmě tapioca pudinku. Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové.
Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti, bubble tea, bezlepkové pečivo, ale můžete ji použít i jako zahušťovadlo do polévek (na způsob krupek nebo kapané zavářky), nebo jako poleva na ovocné koláče (náhrada želatiny). Můžete ji též použít místo rýže. Tapioka má velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Tapioca je zdravým zdrojem komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu a bez "nezdravých" tuků. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem, nezatíží vaše trávení.
Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.